pondělí 7. listopadu 2011

Sezóna pohledem Škoda-motorsport týmu.

V letošní sezóně IRC a nově i S-WRC se základním stavebním kamenem úspěchu mladoboleslavské automobilky stal speciál Škoda Fabia S2000. Juho Hanninen v S-WRC dosáhl na titul mistra světa a v IRC Škoda obsadila první čtyři příčky v celkovém hodnocení a doslova tak smetla konkurenční Peugeot. Co na sezónu říkají samotní aktéři? Přečtěte si níže.


Andreas Mikkelsen: "Nemohu tomu uvěřit, je to fantastický pocit, jsem plný emocí. Měli jsme skvělý rok, děkuji každému členu našeho týmu. Speciální dík patří Škodě, měli jsme fantastický vůz."
Jan Kopecký: "Věděli jsme, že musíme na Kypru zvítězit, abychom získali celkový titul, museli jsme se však sklonit před Andreasovou rychlostí. Auto fungovalo celý rok výtečně, chtěl bych poděkovat celému týmu za skvělou přípravu."
Juho Hänninen: "Naše účast v IRC letos nebyla pravidelná, přesto jsme měli velkou šanci na titul. S ohledem na dvojnásobek bodů na Kypru moje hloupá chyba opravdu zásadně promluvila do konečného hodnocení. V každém případě jsem rád, že jsme týmu pomohli v hodnocení značek."
Michal Hrabánek, šéf týmu ŠKODA Motorsport: "Gratuluji Andreasovi k titulu, jsme rádi, že jej získal stejně jako v loňském roce pilot vozu Fabia Super 2000. Jsem přesvědčen, že Andreas má před sebou skvělou budoucnost. Obhájili jsme titul ve značkách IRC, za což vděčíme všem pilotům, kteří se o něj zasloužili. K tomu získala naše posádka Hänninen/Markkula s Fabií Super 2000 titul mistrů světa – sezonu můžeme a musíme hodnotit jako velmi úspěšnou. Naše letošní výsledky patří k tomu nejlepšímu, co jsme během 110-ti let naší motor-sportovní historie dokázali. Věřím, že jsme udělali značce ŠKODA hodnotnou reklamu a ukázali, že importérský program nese své ovoce i na té nejvyšší úrovni. Chtěl bych poděkovat celému týmu, sezona byla dlouhá a opravdu náročná, profesionální přístup podpořený obětavostí všech byl základem našich úspěchů."

Žádné komentáře:

Okomentovat