sobota 26. listopadu 2011

Proton v S-WRC?

Švédský závodník Per-Gunnar. Andersson uvažuje o vstupu do S-WRC a to i s vozem svého stávajícího týmu, kterým je malajská automobilka Proton. Proton se pohybuje na rally scéně cca dva roky a to hlavně v IRC, to by se však díky mladému švédskému pilotovi mohlo změnit, právě on totiž usiluje o vstup do seriálu  mistrovství světa.
Andersson se mimo jiné už příští týden představí v rámci Pražského rally sprintu v Praze.

P-G. Andersson: "Volná tovární sedačka není k dispozici a zaplatit si celou sezónu je neuvěřitelně drané. Je to 20 milionů Švédských korun a ty já nemám. Myslím, že s Protonem bychom měli větší šanci v SWRC, je tam více soutěží na šotolině a s více soutěžemi tam mám zkušenosti. Říkají, že se mi chtějí v týmu udržet a také vědí, že potřebují peníze na další vývoj vozu. Na tom pracují."

"Samozřejmně by bylo ideální jet domácí soutěž MS s vozem WRC, pokud by ale byl start s Protonem součástí širšího programu, bylo to výborné. Tým se ale koncentruje na APRC, to je jejich nejvýznamnější trh. Pokud bych měl jezdit tam, dojde k časové kolizi s několika závody MS. Nemám moc možností. Mám rozjednaných několik sponzorů a je možné, že nějaké další peníze seženu, ale ke 20 milionům je to daleko."

Žádné komentáře:

Okomentovat