pátek 2. září 2011

Vlna nesouhlasu s prodloužením závodů WRC.

Před časem jsem Vás informoval (zde:http://motorsport-rally.blogspot.com/2011/06/rally-argentina-bude-mozna-pristi-rok.html) o tom, že šéf FIA Jean Todt by rád již od příštího roku prodloužil závody seriálu mistrovství světa. Například Rally Argentina by se měla prodloužit z dosavadních cca 350 kilometrů až na rovných 500 ostrých závodních kilometrů.
Celým spektrem jezdců a týmů se nese společný nesouhlas s tímto návrhem. Hlavním argumentem je zejména finanční náročnost takto prodloužených závodů.
Dalším návrhem Todta je snížení počtu seznamovacích jízd pro piloty a spolujezdce z dosavadních dvou na pouhou jednu. Tento plán se setkává s ještě větší kritikou, než zmíněné prodloužení závodů.


"Nevím jak by to mělo fungovat," řekl autosport.com Sebastien Loeb. "Pokud si nebude moci zkoušky předem projet dvakrát, tak to radši nebudu seznamovací jízdy absolvovat vůbec," dodal mistr světa. A se svým jezdcem souhlasí i jeho spolujezdec. "Dva průjezdy v rámci seznamovacích jízd jsou nezbytně nutné. Před dvaceti lety jich jezdci mohli absolvovat neomezené množství. Před deseti lety to byly tři průjezdy, nyní jsou dva a v budoucnu jen jeden? To nemohu schvalovat," dodal Daniel Elena.


Žádné komentáře:

Okomentovat