sobota 17. září 2011

Zůstane Ford ve WRC?

Letošní změna závodních speciálů v mistrovství světa přinesla řadu změn. Tato novinka nejspíše moc nesedla Fordu, který byl delší dobu jedním z hlavních konkurentů Citroenu, letos však platí jen za "dvojku". Fordu se zatím povedly pouze dva závody a to první ve Švédsku a uplynulý v Austrálii. Nabízí se tak otázka, zda tým zůstane v seriálu mistrovství světa. Spekuluje se i o vstupu do WTCC.



"Zrovna rozmýšlíme o tom co budeme příští rok dělat," řekl šéf motorsportu Ford Europe Gerard Quinnwrc.com. "Plán počítá s tím, že budeme dělat to, co jsme již vždy chtěli: Chceme se nacházet v takové pozici, abychom se mohli v říjnu vyjádřit. Dáváme si načas, abychom se mohli správně rozhodnout,"uvedl dále Quinn, dle kterého se o komplikované téma, protože se bude diskutovat i o až pětiletém angažmá v MS.
"Pokud se nějakému programu upíšeme, tak to musí být i dlouhodobé spojení. Abychom byli konkurenceschopní, tak by bylo zapotřebí i přiměřené investice," dodal Gerard Quinn. "Stavíme se na start kvůli vítězství. To je samozřejmě velkou součástí celé věci. Ale rozhodnutí není závislé jen na tom. Ovšem čím více vyhráváš, tím větší je pak samozřejmě i odezva."

Žádné komentáře:

Okomentovat