neděle 6. února 2011

Robert Kubica s Fabií těžce havaroval + FOTO.

Před pár dny jsem uvedl, že se Robert Kubica zúčastní Rally Ronde di Andora (http://motorsport-rally.blogspot.com/2011/02/robert-kubica-s-fabii-s2000.html), tak se také stalo, jeho představení však nemělo dlouhého trvání. Po 4,6 kilometrech první zkoušky havaroval do zdi a  z vozu musel být vyproštěn záchranáři, následně byl Kubica letecky transportován do nemocnice v Janově, jeho spolujezdec vyvázl bez zranění. Podle posledních informací si Kubica z nehody odnesl řadu zlomenin horních i dolních končetin, údajně má podle nepotvrzených informací i vážnější vnitřní zranění a  lekařský tým janovské nemocnice uvažuje i o amputaci vážně poraněné paže.




*Aktualizace* 
6.2.2011
13:30
Kubica je podle všech zdrojů mimo ohrožení života, stále se však rozhoduje o poraněné ruce.


15:00
Podle nejaktuálnějších informací amputace paže naštěstí nehrozí. Kubica však ještě dnes podstoupí náročnou operaci této doslova rozlámané ruky.


21:00
Nové informace se neustále objevují na všech českých, ale i světových serverech. Zřejmě největší škodu způsobil průnik svodidla do kabiny vozu. Svodidlo zasáhlo přímo Kubicu.


21:00
Jakub Gerber, navigátor Roberta Kubici hovoří o nehodě: "Odjeli jsme 4 kilometry rychlostního testu. Četl jsem rozpis, ale nepozoroval jsem, že bysme se dostali do smyku. Když přišel náraz, viděl jsem jak byl Robert zasažen do ruky a chvíli po tom ztratil vědomí. Robert je skvělý řidič a také přítel. Doufám, že bude moci zase brzy závodit."


22:00 
Robert Kubica má úspěšně za sebou několikahodinovou operaci.


7.2.2011


10:00
I po včerejší úspěšné operaci je jasné, že se Kubica vrátí k závodění nejdříve za rok.
Níže se můžete podívat, jak místo nehody vypadalo z pohledu Maura Morena, který startoval hned za Kubicou (místo nehody najdete v čase cca 3:18).





13:00
Robert Kubica se probral, je při vědomí a dýchá bez pomoci přístrojů. Stěžuje si na bolesti poraněných končetin, to je však podle lékařů jenom dobře. 





Žádné komentáře:

Okomentovat