pátek 16. prosince 2011

Ford zůstává ještě minimálně dva roky.

Ford oficiálně oznámil, že ve WRC zůstává ještě minimálně dva roky, automobilka se dohodla s dvorním úpravcem, britskou firmou M-Sport na prodloužení smlouvy. Ford World Rally Team bude i nadále využívat Fiestu RS WRC. V roli továrního pilota zůsáva Latvala, ke kterému se již stoprocentně přidá Petter Solberg, který s Fordem podepsal roční smlouvu. Zároveň byl představen design vozu pro příští sezónu.


Gerard Quinn, šéf motorsportu u Fordu: "Mistrovství světa je nejtěžším odvětvím motorsportu pro speciály postavené na základně produkčních vozů. Skrze WRC můžeme vyjádřit naší spojitost se silničními vozy a vyslat jasné poselství našim zákazníkům a fanouškům. Cítíme, že načasování oznámení je správné. Musíme věřit stabilitě mistrovství a postarat se o to, aby poskytovalo skvělou hodnotu a zvýšenou globální publicitu. Diskutovali jsme o tom se zainteresovanými osobami a po schválení z jejich strany se znovu těšíme na porování s ostatními."




Malcolm Wilson, šéf M-Sportu: "Výkon Fiesty RS WRC byl v roce 2011 velmi dobrý na každém povrchu a jsem opravdu nadšen z toho, čeho můžeme v budoucnu dosáhnout. Chceme bojovat o tituly mistra světa a nemám pochyby o tom, že naše kombinace vozu a jezdců, ve spojitosti s infrastrukturou a zkušeností našeho týmu v Dovenby Hall, nám to umožní."

Žádné komentáře:

Okomentovat