středa 22. června 2011

Ve WRC bude možná pro rok 2013 méně závodů v Evropě.

V Řecku, na uplynulé Rally Acropolis byl přítomen i šéf FIA Jean Todt. Pro média se při rozhovoru vyjádřil v tom smyslu, že by rád v sezóně 2013 viděl seriál MS ve větším počtu zemí a na více kontimentech. Podle něj má například Evropa zbytečně velký počet soutěží. Mluvil například i o Africe, Severní Americe. Závody by také měli obsahovat větší množství měřených kilometrů.

Jean Todt: "Mistrovství světa by se mělo reprezentovat pokud možno na všech kontinentech a v rozdílných regionech. Vedle klasických soutěží by zde měly být také nové výzvy. MS by také mělo být častěji v Asii, Africe a Severní Americe. To ale také znamená, že v Evropě je teď až moc soutěží. Jsem si jistý, že už kalendář na sezonu 2013 bude nést tyto změny."


"To jsou jen některé z mnoha nápadů. V uplynulých měsících se MS v rally dobře vyvíjelo. Aktuálně již máme tři a za nějakou dobu budou čtyři výrobce. Máme také celosvětově vyrovnaný kalendář s rozdílnými soutěžemi. Abychom udrželi tento vývoj, tak budeme jako FIA spolupracovat s promotéry, pořadateli a výrobci."

Žádné komentáře:

Okomentovat