sobota 16. dubna 2011

WRC - Rally Jordánsko - 2.část - souhrn.

Jordánská rally ještě nezačala a už na sebe poutala obrovskou pozornost. Kolem závodu se objevila řada problémů týkajících se organizace. Nakonec se závod uskutečnil, ale začal až druhou etapou. Tu vyhrál Ogier před Loebem a Latvalou. Jordánsko si přichystalo na posádky již tradiční čistě šotolinovou trať, na které se objevila spousta volného kamení a tak hrozilo velké nebezpečí defektů. Po druhé etapě vše vypadalo tak, jak se očekávalo. Skvěle jel Petter Solberg, až do 17. rychlostní zkoušky, ve které havaroval, posádce se nic nestalo, ale bylo po závodění a dobrém umístění. V sobotní druhé části neskutečně zabral Jari-Matti Latvala a tlačil na duo Citroenů až do cíle. Na vítěze Ogiera ztratil pouhé dvě desetiny sekundy. Ogier tak vyhrál zřejmě nejtěsnějším rozdílem v novodobé historii. Ve výsledcích po PowerStage můžeme najít i vozy Škoda Fabia S2000. Kruuda dojel v kategorii S-WRC na druhé příčce.

Hrdina/Smolař
Hrdinou a možná zároveň trošku smolařem je určitě Jari-Matti Latvala, který v sobotní porci závodních kilometrů jel podle svých slov na hranici možností svých i jeho vozu. Nakonec je z toho druhé místo celkového pořadí se zmíněnou minimální ztrátou na Ogiera.
Smolařem bych označil Pettera Solberga, který musel vinou havárie v 17. RZ odstoupit z dobře rozjetého závodu.

Souběžně s Rally Jordan probíhal závod série IRC na Kanárských ostrovech. Z tohoto podniku přinesu výsledky a souhrn zítra odpoledne.

Žádné komentáře:

Okomentovat