sobota 9. dubna 2011

Tragédie zastínila probíhající Rally Šumava.

Původně jsem měl v plánu přinést souhrn výsledků z první etapy. Vše je ale jinak, celou soutěž zastínila včerejší večerní nehoda, která postihla posádku Citroenu C2 S1600. Podle všech dostupných informací posádka Jiří Skoupil a  Jiří Wolf narazila do stromu a to jezdcovou stranou vozu. Tuto těžkou havárii bohužel nepřežil pilot Jiří Skoupil, jeho spolujezdec byl převezen do plzeňské nemocnice, je však mimo ohrožení života. Závod byl po poradě s vedením oficiálně ze zřejmých důvodů zrušen.
Prostřednictvím tohoto článku bych rád vyjádřil upřímnou soustrast všem pozůstalým.

"Na rychlostní zkoušce číslo 2 došlo při zachování všech bezpečnostních opatření k havárii posádky č. 22 a ke zranění jezdce s následky neslučitelnými se životem. V důsledku této havárie byl zbytek 1. etapy zrušen," uvedlo ředitelství rallye v oficiální tiskové zprávě.


"Řidiče jsme se pokoušeli resuscitovat, ale zemřel na místě. Spolujezdec byl s poraněním hlavy a hrudníku vrtulníkem přepraven do Fakultní nemocnice v Plzni," uvedla krajská mluvčí zdravotnické záchranné služby Lenka Ptáčková pro web denik.cz. 

Žádné komentáře:

Okomentovat