středa 13. dubna 2011

Rally Bohemia jako aplikační podnik WRC.

Pořadatelé Rally Bohemia už rok usilují o možnost zkusit připravit trať pro mistrovství světa WRC. O stejný statut však usiluje více zájemců a jedná se o finančně náročnou záležitost, to vše pořadatelům plán komplikuje. Podle slov samotných pořadatelů však je vše v jejich silách, usilují proto o statut Applicant Event, ten by do budoucna znamenal reálnou šanci závodu WRC v Česku. Jednalo by se však pouze o první krok na poměrně dlouhé cestě.

S promotérem mistrovství světa, společností North One Sport, jsme v kontaktu již přes rok. Absolvovali jsme řadu jednání a postupně se seznamovali s podmínkami a filosofií hlavního promotéra mistrovství světa. Museli jsme připravit plán rozvoje Rally Bohemia včetně businessplanu a čekat, zdali nám mezinárodní automobilová federace FIA statut Applicant Event přidělí.

Od chvíle, kdy jsme se takto rozhodli, navštěvujeme téměř všechny podniky světového šampionátu s cílem poznávat zákonitosti a nasávat zkušenosti. Proto teď tvrdím, že Česká republika na uspořádání mistrovství světa pořadatelsky zcela jistě má. Příprava něčeho takto rozsáhlého a exklusivního však vyžaduje preciznost, navíc jde o komplikovaný proces, který trvá minimálně pět let a navíc ani za pět let tvrdé práce není zaručeno, že právě my budeme vybráni do kalendáře mistrovství světa."

Žádné komentáře:

Okomentovat