středa 22. prosince 2010

Juho Hanninen se Škodovkou příští rok v S-WRC !

Kolem dalšího dění v továrním týmu Škoda-motorsport se zvlášť po útoku Olivera Quesnela rozpoutala řada diskuzí týkajících se sezóny 2011. Letošní vítěz IRC, Juho Hanninen naskočí do seriálu S-WRC. Nebude ovšem startovat přímo pod týmem Škody, ale pod křídly německého týmu BRR, který spolupracuje s výrobcem energetických nápojů Red Bull. Škoda motorsport však bude plnohodnotným partnerem. Tým ponese název Red Bull Škoda teamBaumschlager Rally Racing je velmi silný tým se skvělým zázemím, v úvahu tak připadá, že by Haninnen odjel kompletní sezónu. Co bude napřiklad s Janem Kopeckým se zatím oficiálně neví, o dalším vývoji budu informovat.

Vyjádření obou stran:


M. Hrabánek, šef týmu Škodamotrsport: "Jsme potěšeni, že můžeme přispět k dalšímu rozvoji projektu Fabia Super 2000 společně s firmou Red Bull a týmem BRR. Red Bull představuje jednoho z nejsilnějších možných partnerů v současném světě sportu. Zázemí týmu BRR pod taktovkou devítinásobného mistra Rakouska v rally a našeho vůbec prvního zákazníka vozu Fabia Super 2000 Raimunda Baumschlagera je pro nás zárukou profesionálního přístupu na té nejvyšší úrovni." 


R. Baumschlager, šéf týmu BRR: "Předně bych chtěl poděkovat za podporu týmu Škoda Motorsport a rovněž našemu partnerovi Red Bullu. S oběma mám dlouholeté a jen ty nejlepší zkušenosti, protože oba představují vrchol ve svém oboru. Juho patří poslední roky k absolutní jezdecké špičce, pamatuji ho ještě z dob PWRC, kdy byl naším nejtěžším soupeřem v boji o mistrovský titul. Zároveň s ním mám výborné zkušenosti jako s testovacím pilotem i člověkem. Jsem přesvědčen, že s ním můžeme myslet na nejvyšší příčky. Hermann Gassner má vedle Juha výbornou možnost růstu a učení se jak při testování, tak v závodech. Máme v plánu zúčastnit se zhruba sedmi soutěží šampionátu." 

Žádné komentáře:

Okomentovat