úterý 16. listopadu 2010

Sezóna WRC 2010 - 2.část - Souhrn.

Letošní ročník WRC byl především ve znamení loučení se stávajícími vozy s "dvoulitrovým srdcem" a přípravy na nová pravidla pro rok 2011.O kterých si ještě určitě na blogu přečtete.
Největší pozornost se upírala určitě na Sebastiena Loeba.Jeho velkým konkurentem se však hned během prvních závodů stal mladíček, Sebastien Ogier, který okamžitě ukázal svůj talent.
Na stupních vítězů se často objevovala i finská dvojka Fordu, Mikko Hirvonen a Jari-Matti Latvala.Tito dva se ukázali hned při prvním závodě na švédském sněhu a ledu.
O poměrně velké překvapení se postaral určitě Petter Solberg, ten letos naskočil, jako soukromník s vlastním týmem a vozem, tím se stal Citroen C4 WRC.Celý tento tým odvedl velký kus práce a zaslouženě jim tak patří třetí místo v celkovém pořadí.
Bývalý jezdec F1, Kimi Raikkonen dá se říct v závodech pravidelně zajížděl časy do desáté příčky, ta mu patří i v celkovém hodnocení.Díky svým častým výletům mimo trať to na lepší umístění nebylo.
Jak už bylo řečeno nováček Ogier zajel vydařenou sezónu, kvůli havárii v posledním závodě však nedosáhl umístění na "bedně".
Americká "superstar", Ken Block získal za celou sezónu pouze dva body, patří mu tak až třiadvacátá pozice.Podle svých slov chtěl pouze získat zkušenosti, které bude opravdu potřebovat chce-li dál v mistrovství pokračovat.V jeho podání jsme viděli také spoustu výletů mimo trať a technických problémů.
Sebastien Loeb má za sebou sezónu odjetou v klidu,bez technických problémů nebo nehod.Zaslouženě mu tak patří první místo.
Letošní ročník vynesl na světlo světa nové talentované jezdce.Tím, že v roce 2011 se v podstatě začíná odznovu mají právě oni velkou šanci na velmi dobré výsledky.Nechme se překvapit, jaká bude nová sezóna a jak moc do ní zasáhnou rozsáhlé změny pravidel.

Žádné komentáře:

Okomentovat