neděle 14. listopadu 2010

Rally Wales - 2.část - Souhrn.

Poslední závod sezóny 2010 WRC skončil, pojďme si zrekapitulovat vše podstatné.
Anglický Wales nabídl jako vždy náročnou trať a nevyspitatelné počasí.Celý závodní víkend soutěž provázelo vlhko,bahno a silný vítr.
V těchto podmínkách se nejlépe zorientoval novopečený mistr světa, Sebastien Loeb, nebylo to však s takovým náskokem, jako v minulých závodech.Na paty mu celý víkend šlapal skvěle jedoucí Petter Solberg, kterému šlo hlavně o celkové umístění.Věděl totiž, že se teoreticky může posunout na druhé místo za Loeba.Situaci mu ulehčil  Sebastien Ogier, který šel v osmé rychlostní zkoušce ven z trati přes střechu a závod pro něj skončil.Tažení Pettera Solberga za druhým místem však bylo marné.Na třetím místě celkového pořadí závodu totiž dojel Jari-Matti Latvala, který zabral v poslední etapě a v konečném výsedku se tak dostal před Solberga.Souboj to byl opravdu krásný.
Svělý výkon podal i Martin Semerád, který jel v P-WRC v kategorii N4 s Evem IX. Po druhé etapě držel třetí místo celkového pořadí.Jeho šanci na dobrý výsledek však zastavila nehoda v osmnácté "erzetě", kde vyjel mimo trať a narazil do stromu.
Dobrý závod odjel i Andreas Mikkelsen,čerstvý jezdec Škoda UK týmu pro další sezónu IRC, který s Fábií S2000 zajížděl pěkné časy a několikrát se mu povedlo umístít se v TOP 10 závodu.Desátou příčku díky těmto výsledkům obsadil i v konečném pořadí anglické rally.
Smolařem víkendu je určitě Ogier, který jak už bylo zmíněno havaroval a ztratil šanci na zisk titulu vicemistra.
Loučení s vozy, kterým bilo pod kapotou dvoulitrové srdce tak skončilo zajímavým soubojem až do konce.




- v následujících dnech čekejte souhrn všeho podstatného z již uplynulé sezóny 2010 !

Žádné komentáře:

Okomentovat