neděle 24. července 2011

Tovární tým Mini čeká druhé vystoupení ve WRC.

Mini WRC team se připravuje na své druhé vystoupení, které se uskuteční při nadcházející Rally Finland. V následujícím článku přináším oficiální vyjádření všech nejdůležitějších aktérů druhého startu továrního týmu automobilky Mini Cooper.




David Richards, šéf firmy ProDrive:  "Finsko je rally pro specialisty, profil místních tratí vždy upřednostňoval skandinávské jezdce. Náš program se nachází v počáteční fázi. Proto se nám hlavně jedná o to, aby oba vozy dojely do cíle. Přijemné bude, pokud to bude na předních pozicích." 

Dani Sordo, pilot: "Finská rally je krásnou soutěží a splňuje všechny požadavky, které by se daly od soutěže MS čekat. Sám jsem zde pětkrát startoval a vždy to byla nesmírná zábava. Tratě jsou zábavné, je zde hodně skoků a horizontů. Koncentrace musí být na každé RZ velmi vysoká, protože se zde jezdí neustále na plný plyn. Občas zde máte pocit, jako byste jeli na závodním okruhu. S naším testem, který se konal ve Finsku minulý týden, jsem byl velmi spokojen. Auto se chovalo velmi dobře, takže do této rally nastupuji s velkou důvěrou v naši rychlost." 


Kris Meeke, pilot: "Doposud jsem byl ve Finsku dvakrát, ale nikdy jsem tam nejel s vozem WRC. Do této rally musíte jít s respektem. Chce to hodně zkušeností, abyste si byli schopni poradit se zrádnostmi tratí. Ty mi právě chybí, proto k rally budu přistupovat s respektem. Na některých rallych si uděláte rozpis a pak podle něj můžete jet na 100 %. Ve Finsku to ale takhle nejde, protože díky skokům se zde dostáváte do jakési třetí dimenze. I přesto se už ale nemohu po delší pauze dočkat, až se opět postavíme na start. Třidenní test, který jsme měli minulý týden, probíhal dobře. Na konci jsem měl z auta dobrý pocit."


Zdroj vyjádření: rallyzone.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat