neděle 17. října 2010

Rally of Scotland - 2.část - zajímavosti a průběh.

Předposlední závod letošní sezóny IRC byl dokončen a přinesl spoustu zajimavých okamžiků.Nejvíce do celkového pořadí promluvilo počasí,technické závady a havárie.Velkou řadu jezdců potkal defekt penumatiky (napřiklad : Cronina,Meekeho 2x,Caveho,Plangiho,Greera,Barryho a další...)Technické problémy se taktéž objevily v hojném počtu.Například Guy Wilks měl problém s hnacím hřídelem, tuto závadu se povedlo opravit, ale Wilks již nehoml zasáhnout do celkového pořadí.Meeke dojel "erzetu" bez zadních brzd.A takhle bych mohl pokračovat dál.
Havaroval napříkald Neuville a to v poslední zatáčce 10. RZ ve stejné rychlostní zkoušce měl problém i Cave s Protonem.Do této RZ výrazně zasáhlo deštivé počasí.
V první desítce se v průběhu závodu objevovali hlavně "domácí" jezdci, ve vedení se však střídaly dvě Škodovky, Guy Wilks (jeho výkony však do konečného pořadí po tech. závadě nebyly počítány) a Juho Hanninen.Poslední jmenovaný se stal nakonec i vítězem celé soutěže a jenom kosmeticky bodově tak upravil vítězství titulu.
Jedenáct posádek závod nedokončilo a v jak už bylo zmíněno většině těch, které závod zvládly až do cíle se nevyhnuly minimálně technické potíže.Ze strany závodníků a jejich týmu se tak jednalo o poměrně náročný závod.
Smolařem závodu bych označil Guye Wilkse, který přes skvělé výkony nemohl zasáhnout (po problémech s vozem) do konečného pořadí a dá se říct, že skoro přenechal prvenství Hanninenovi.

Žádné komentáře:

Okomentovat