neděle 3. října 2010

Rally Francie - 2.část - Vše zajímavé.

Letošní ročník francouzské rally je již minulostí, ale mluvit se o tomto závodě bude ještě asi dlouho.Celý závodní víkend provázela velice špatná organizace (velká část sobotních a dnešních rychlostních zkoušek je časově posunuta, zejména kvůli opilím divákům kolem trati.Právě kvůli diválům byla dokonce celá 19.RZ zrušena!).Ani podmínky nebyly zrovna ideální, díky dešti byla zejména lesní trať velmi bahenitá a kluzká.O tom se na vlastní kůži přesvědčil nejeden z jezdců. Výletů mimo trať bylo nespočet.Mimo byl například: Sebastien Ogier,Kimi Raikkonen a další.
Počínání pořadatelů a hlavně i místní policie rozčílilo nora Madse Ostberga, který při 2.RZ narazil do svodidel, chtěl pokračovat dál, ale zůstal zaklíněn a potřeboval diváckou pomoc, tomu ale policie stojící o kousek dál zabránila a Ostberg tak musel odstoupit.
Technických problémů bylo též požehnaně.Asi nejvážněji na tom byl náš Martin Prokop, který chtěl v tomto závodě útočit na první místo v průběžném pořadí seriálu S-WRC, zradil ho však posilovač řízení a tak pokračoval dál bez něj.Díky tomu nabral velkou ztrátu, kterou však po servisu kousek po kousku ukrajoval.Nakonec dojel na šesté příčce celkového pořadí S-WRC.Technické problémy se nevyhnuly ani norovi Mikkelsenovi, který jel s Fábií velice pěkně, ale přestal mu fungovat zadní diferenciál.
Sebastien Loeb si s předstihem díky vítězství na domácí půdě, zajistil již sedmý mistrovský titul.
Velice pěkný výkon předvedli jezdci S-WRC s naším vozem Škoda Fabia S2000, jmenovitě Sandell (Patrik Sandell se umístil na 10. místě celkového hodnocení Mistrovství světa WRC a ve své kategorii S-WRC obsadil 1. místo),Brynildsen a Mikkelsen.Tito jezdci dokázali v několika "erzetách" porazit i vozy WRC, což je jistě další velký úspěch v letošní sezóně pro mladoboleslavskou automobilku.


Žádné komentáře:

Okomentovat