středa 26. října 2011

Škoda získala titul mistrů světa.

Mladoboleslavská automobilka dosáhla vrcholu na který se dá v kategorii vozů S2000 dostat. Při uplynulém víkendu si ve Španělsku zajistil titul v šampionátu S-WRC Fin Juho Hanninen, který v S-WRC hájil v letošní sezóně barvy německého týmu BRR (Red-Bull), který má velkou podporu továrny. Do finále se blíží i IRC, kde Škodě již patří pohár konstruktérů a v posledním závodě svede souboj o vítězství v celém šampionátu. Tým Škoda-motorsport by tak rád zakončil další veleúspěšnou sezónu vítězstvím.

Raimund Baumschlager, šéf týmu Red Bull: "Dnešek je pro nás všechny výjimečný. Juho potvrdil svou třídu a odjel precizní a taktickou soutěž. Byl po celou sezonu bezesporu nejrychlejší a nejkonstantnější pilot. Můžeme být na náš společný výkon hrdí!"


Juho Hanninen, pilot: "Perfektní den pro nás všechny a skvělý úspěch v mé kariéře. Všechno fungovalo na výbornou. Nemuseli jsme jet s maximálním rizikem, přesto jsme byli pořád vpředu. Chtěl bych speciálně poděkovat všem, kdo nám při tomto úspěchu pomáhali. Měli jsme zajištěné podmínky, abychom mohli soutěžit na nejvyšší úrovni a světový titul je pro nás všechny zasloužená odměna."

Žádné komentáře:

Okomentovat