pondělí 29. srpna 2011

Barum Czech Rally Zlín: Škoda, Škoda a zase Škoda.

Uplynulá Barum Czech Rally Zlín byla čistě záležitostí vozů Škoda. V první desítce konečného pořadí se umístilo hned sedm Fabií S2000.
S menšími změnami se po celou soutěž držela v čele skupina Kopecký, Loix, Hannien. V závěru se vše zdramatizovalo vinou nefunkčního posilovače u vozu Jana Kopeckého. Na záda mu dýchal Freddy Loix a to až do samotného cíle poslední "erzety". V něm si Kopecký udržel historicky nejmenší náskok na druhého Loixe, konkrétně 1,2 vteřiny. Třetí byl s odstupem Juho Hanninen. Čtvrtým místem zachránil čest Peugeotů Belgičan Neuville. Ostatní cílovou pásku neviděli, z hlavních konkurentů škodovek Valoušek s Bouffierem havarovali a Wilks měl v závěru problém s alternátorem.
Jak už napovídá název článku a celkové výsledky, jednalo se z pohledu Škody o maximálně vydařený závod, české vozy opanovaly kompletní medailové pozice a zopakovaly tak "hattrick" z minulé Barumky. Výsledky první trojky ještě doplnil skvělou jízdou Andreas Mikkelsen, který nedosáhl na lepší, než páté místo vinou menších chyb.

Vyjádření jezdců:
Jan Kopecký: "Složili jsme reparát za loňskou Barumku. Na vítězství v IRC čekáme letos hodně dlouho a o to více si jej vážíme na domácí a konkurencí nabité soutěži. Téměř nemám slov, děkuji všem, Petrovi, týmu, fanouškům. Stále chceme bojovat o titul v IRC a toto byl velmi důležitý krok. Děkujeme fantastickým divákům, kulisa zde je nádherná."


Freddy Loix:"Chtěli jsme samozřejmě vyhrát, neboť i my bojujeme o titul v IRC. Ale musíme sportovně pogratulovat Honzovi, jet ještě rychleji už bylo příliš riskantní, přesto jsme to zkoušeli až do konce."


Juho Hanninen: "Barumka byla těžká tak jako vždy, výsledek je určitě dobrý pro vývoj šampionátu a perfektní pro celý tým. Auto fungovalo výtečně, gratuluji týmovým kolegům."

Žádné komentáře:

Okomentovat