neděle 8. května 2011

WRC - Rally Sardinia - 2.část - souhrn.

Rally na italské Sardinii přinesla spoustu zajímavostí, pojďme si je v krátkosti shrnout.
Hned první etapa byla poměrně dramatická, plná defektů,nehod a technických problémů. Latvala hned v první erzetě havaroval, v závodě se udržel ještě do sruhého měřeného úseku, ze kterého však kvůli závadě se zavěšením odstoupil. Třetí rychlostní zkoušku pozastavil požár vozu Henniga Solberga, kterému v cíli začala hořet zadní část vozu. V závodě již tak nepokračoval. Problémy se nevyhnuly ani Mini, rovněž ve třetí zkoušce havaroval Kris Meeke, který si už od začátku stěžoval na zasekávání plynového pedálu.
Další pilot stáje Mini, Dani Sordo zajížděl během celého závodu pěkné časy a pravidelně se umisťoval v top 10. Celkově závod dokončil na šesté příčce. Meeke se v druhé etapě pokusil o návrat, ale objevily se stejné problémy s plnynovým pedálem jako v úvodu soutěže a tak jsme ho už ve třetí etapě neviděli.
Dobrý závod za sebou má Per-Gunnar Andersson, který zajížděl ve svém druhém závodě za volantem Fiesty WRC pěkné časy, v konečném pořadí se však zatím z nezjištěných důvodů neumístil ani v nejlepší desítce.
Závod vyhrál poměrně s přehledem Loeb, za ním se však odehrála zajímavá bitva. Ogier z boje o "bednu" vypadl, když měl v předposlední rychlostní zkoušce problém se zavěšením a ztratil minutu.
Dravě jela dvojice Fordů, Hirvonen a Latvala. Latvala však po závadě v první etapě na lepší příčky pomýšlet nemohl. Hirvonen vyhrál závěrečnou PowerStage a upevnil si tak druhé místo za Loebem a před také dobře jedoucím třetím Petterem Solbergem.
V kategorii S-WRC se také odehrával pěkný souboj. Mezi Tanakem,Prokopem a Hanninenem. Prokop však o přední pozice přišel díky čtyřminutové penalizaci. Čelo držel skvělým výkonem až do konce Tanak, který S-WRC vyhrál před Hanninenem, který sice výrazně snížil Tanakův náskok na čele, na vedení to však nebylo.

Hrdina/Smolař
Hrdinou je určitě Litevec Tanak, který nečekaně držel už od soboty vedoucí pozici před Hanninenem, který už jeho náskok nedokázal smazat.
Smolařem bude Ogier, který přišel o lepší umístění vlivem nehody v předposlední rychlostní zkoušce. A patří mu tak v celkovém hodnocení závodu čtvrtá příčka.

*UPDATE* Martin Prokop se proti udělené penalizaci odvolal. Tento krok byl úspěšný a Prokop se tak posunul na třetí místo celkového pořadí závodu v kategorii S-WRC.

Žádné komentáře:

Okomentovat