pondělí 23. května 2011

Krátký rozhovor se Sebastienem Loebem.

Sebastien Loeb poskytl krátký rozhovor před nadcházející Rally Argentina.


Ohlédnutí za prvními pěti rally - vaše skórkarta obsahuje dvě vítězství a vedení v mistrovství světa. Zdá se, že všechno jde dobře… 
„Tento ročník bude bojem až do konce. Všechny letošní rally jsou velice těsné. Na Sardinii jsme nakonec vyhráli před Mikko Hirvonenem s náskokem kolem 10 sekund. Odstup mezi Sébastienem Ogierem a Jari-Matti Latvalou v Jordánsku byl dokonce jen dvě desetiny sekundy. Je proto velice obtížné odhadovat, jak se budou vyvíjet následující měsíce. Je dobré být na čele, ale je to pořád ještě moc brzo. Je mnoho kandidátů na vítězství. Musím ale říci, že na to příliš nemyslím, když sedím za volantem. Jen zkouším odvést tu nejlepší práci." 

Po vašem úspěchu na Rally Itálie není od věci otázka, zda je letos čištění trati důležitější než kdy jindy? 
„Možná nebudou odstupy při stejných rychlostech tak velké. Myslím, že jsem na Sardinii měl štěstí. První den to byl určitě handicap, ale potom ve druhé etapě jsem byl rychlejší než moji soupeři. Šlo to mnohem lépe, než jsme čekali na začátku. Ale určitě jste znevýhodněni tím, že jste první na trati. Pokud bych si mohl vybrat, je lepší startovat ze zadu."

Vyhrál jste posledních pět argentinských rally. Patří Argentina k soutěžím, na které se v kalendáři obzvlášť těšíte? 
„Má prostředí jak nikde. Argentinští diváci soutěž milují. Jsou velice temperamentní, nepřehlédnutelní a jsou součástí rally. Jsou všude, u hotelů až po vrcholy rychlostních zkoušek. Držíme tu nádherný rekord, ale příčinu vysvětlit nedokážu. Trasy jsou velmi rozmanité. Střídají se technické úseky s velmi rychlými. Asi jsem o něco úspěšnější v posledních několika letech než moji soupeři. Jistě, cítím se moc dobře!" 



Zdroj rozhovoru: rally-mania.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat