neděle 12. září 2010

Souhrn z Japonska.


Poměrně náročný závod až v dalekém Japonsku je za námi a tak nezbýva nic jiného, než rekapitulovat.

Nejlepší pocity ze závodu asi nebude mít vedoucí můž bodování MS Sebastien Loeb, který o tomto víkendu mohl rozhodnout o celkovém prvenství, ale zůstal ve stínu vítězného mladíčka, Sebastiana Ogiera.Naopak skvělý výkon předvedl Petter Solberg, který dojel v celkovém pořadí druhý.Na vítěze ztratil 15,7 vetřiny.Pěkně jela i hvězda F1, Kimi Raikkonen, kterému se však nevyhla nehoda a odstoupil z průběžného osmého místa.
Na celkovém devátém a desátém místě se umístili dva jezdci s vozy kategorie S2000.(oba s vozem Ford Fiesta S2000)Devátý byl Fin Jarri Ketomaa a desátý, což nás může těšit asi nejvíce dojel Čech Martin Prokop, který si tak dojel pro další cenné body v šampionátu S-WRC a dotáhl se na leadera tabulky Španěla Ponse.

Vyjádření Martina Prokopa: „Japonsko pro mě byla fantastická zkušenost, i když šlo o neobyčejně náročnou rally. Navíc jsme získali z pohledu vývoje šampionátu velice důležité body. Po pátečních problémech jsem věděl, že dostihnout Jariho bude nemožné, proto bylo důležité, abychom neudělali zbytečnou chybu a dojeli si pro body za druhé místo. Samozřejmě je škoda, že jsme nemohli jet s Jarim v kontaktu a víc mezi sebou bojovat. Bylo by to určitě zajímavější.“

Žádné komentáře:

Okomentovat