pondělí 6. února 2012

Prodrive, Mini a BMW. Bude tato kombinace fungovat dál?

V průběhu týdne se objevila spekulace o tom, že německá automobilka BMW chce přerušit spolupráci s firmou Prodrive, která se jak známo stará o vývoj a servis Mini WRC týmu. Spolu s touto informací okamžitě vyvstala otázka, kdo by se v tomto případě staral o program Mini ve WRC a zda by to neznamenalo ještě větší komplikace, než ty finanční, o kterých se mluví již od konce minulé sezóny.
Vedení Prodrivu zprávu o ukončení spolupráce odmítlo, bavorská automobilka ji odmítla dále komentovat a všechny vyzvala k tomu, aby počkali na oficiální prohlášení, které bude vydáno v pondělí.

*UPDATE* O program Mini WRC se bude i nadále starat firma Prodrive, která se stane soukromým týmem, tomu bude přispívat BMW svou tovární podporou. Tento tým se bude starat o pokrytí klientských zakázek. Úlohu továrního týmu převezmou Motorsport Italia a WRC Team Mini Portugal. V barvách těchto týmu budou body v šampionátu sbírat Portugalec Armindo Araujó a Brazilec Paulo Nobre.
Dle vyjádření Prodrivu by tyto události neměli ohrozit letošní plány Daniho Sorda a španělský pilot by měl odjet všechny závody, na kterých se firma dohodla před sezónou s FIA.

Žádné komentáře:

Okomentovat