neděle 29. srpna 2010

Zlín - sečteno a podtrženo 2.díl - to nejzajímavější

Konečnými výsledky 40. ročníků tohoto závodu určitě zamíchalo hlavně počasí.Kluzká trať,časté přeháňky a s tím spojené nehody , to stálo dobré umístění nejednoho z favoritů.Jeden z vážnějších zlomů v soutěži přišel při čtrnácté rychlostní zkoušce, kde při průjezdu Halenkovicemi havaroval dá se říct hlavní favorit Jan Kopecký, ten se pokusil po havárii ještě dál pokračovat ve velice dobře rozjetém závodě, ale technické problémy, zřejmě vzniklé nehodou mu to nedovolily.Následně byla celá "erzeta" po nehodě slováka Béreše zrušena.Napravit pověst Škodovky, to byl úkol pro druhého jezdce Juha Hanninena a Freddyho Loixe.Oba jezdci se tohoto úkolu zhostili velice dobře, zvlášť Hanninen, který i po mírném defektu pneumatiky obsadil v celkovém pořadí krásné druhé místo a v podstatě tak zajistil Škodovce vítězství v poháru konstruktérů IRC.Karambolu se nevyhnul ani Roman Kresta s vypůjčený vozem, poté co ztratil kontrolu nad vozem a vyjel mimo trať skončil dokonce na střeše a soutěž pro něj skončila.
Velice se závod povedl dosavadní jedničce poháru MMČR Pavlovi Valouškovi, ten obsadil v celkovém pořadí třetí místo.Jeho konkurent v bodování poháru Václav Pech jun. skončil na páté pozici.
Poslední rychlostní test letošní Barumky hodně zamíchal pořadím na stupních vítězů.Do technických problémů se dostal francouz Bouffier a jeho boj s Freddym Loixem o první místo byl tak jasně prohraný.Bouffier nakonec dojel až desátý a je tak asi největším smolařem závodu.

I bez Kopeckého na prvních 3 místech opět vozy Škoda.

Žádné komentáře:

Okomentovat